Az Architéma Kft-nél generáltervezéssel, generálkivitelezéssel és műszaki ellenőrzéssel foglalkozunk. Szakértő csapatunk felkészülten áll bármely épülettípus megvalósítása elé. Ügyfeleink tartós, időtálló épületek megvalósításához találhatnak bennünk megbízható partnert.

 

Ars poetica

Nekünk, építészeknek, a világon a legfontosabb az alkotás. Gondolatainkból formák, terek, épületek jönnek létre, majd a létrejött épületek másokban új gondolatokat ébresztenek. Hisszük, hogy munkánk során többet hozunk létre egy építménynél. Legtöbbször egy álmot valósítunk meg. Fontosnak tartjuk, hogy a megbízóink álma valósuljon meg a lehető legjobb minőségben. Szerintünk a minőség maga az érték.

Korunk luxusa a tér. A tér, amiben élünk, dolgozunk, művelődünk. Ennek minősége alapvetően formálja lényünket. Építészként mi formáljuk a teret, azonban megvalósulása után a tér formál minket. Ezek alapján gondoljuk, hogy a minőségi építészetnek mindig van létjogosultsága.

Egy tervet megvalósítani a legtöbb ember számára végeláthatatlan kihívás. Mi a tervezési és kivitelezési munkák során szerzett tapasztalattal és szaktudással igyekszünk az álmokból valóságot kreálni.

Manapság kevés olyan építész iroda létezik, amelyik meg is építi az általa az utolsó részletekig megtervezett épületet. Az így létrejövő épületeink tükrözik következetes gondolkodásmódunkat, amit képviselünk.

Mind a tervezés, mind a kivitelezés csapatmunka. Partnereink munkáját megbecsüljük, véleményüket, szaktudásukat tiszteljük. Az évek során kiválasztódott újító szellemű kreatív mesterekkel fenntartott folyamatos kapcsolattartás már a tervezés alatt segíti a minőség kialakulását.

Kuknyó Lajos

Kuknyó Lajos 1990-1995 között a Budapesti Műszaki Egyetemen, 1996-ban ösztöndíjjal Stockholmban a Kungl Tekniska Högskolan-on tanult építészetet, majd 1997-ben diplomázott.

Az egyetemi évek alatt a Pomsár &Társai építészirodában, valamint Zakarias Toivio mellett a svéd Architéma Arkitektkontor irodában dolgozott. 1997 és 1998 között a Stúdió 100 Kft-ben részt vett a Lágymányosi hídfőnél megépült IBM székház, és a Váci úton megvalósult West-End Business Center tervezésében. 1998-ban meghívásra rövid, de termékeny tervezői időszakot töltött Calgary-ban (Kanada) az Arc Design-nál, ahol például egy 22 emeletes szálloda átalakításának koncepciótervezésében vett részt. 1999 és 2001 között a Binder Rt tervező részlegének a vezetőjeként dolgozott, ahol főleg Budapest II. kerületében magas minőségben megvalósult társasházak tervezésével foglalkozott.

2001-től az 1996-ban általa alapított Architéma Kft keretében generáltervezéssel foglalkozik. 2006-ban vezető tervezői minősítést szerzett. Cégével változatos munkákban vesz részt. Tervezői tevékenységében a tökéletességre törekszik, az épületek funkciói nem korlátozzák le tervezői munkájának minőségét. Legnagyobb gyakorlatot lakóépületek, egészségügyi létesítmények, és irodák tervezésében szerzett. 2006-ban alapítója volt a Sinus Architects Stúdiónak, amely magas színvonalon dolgozó építészirodák szoros együttműködéséből jött létre.

Az Architéma Kft Kuknyó Lajos irányítása mellett 2004-től exkluzív családi házak, villák, kisebb társasházak kivitelezésével illetve azok bonyolításával is foglalkozik. A kivitelezés és a tervezés együttes művelése az iroda által végzett munkák színvonalának emelkedésével párosul. A műszaki tapasztalatok beépülnek a tervekbe, melyek a megvalósuló épületek minőségét folyamatosan emelik.

1031 Budapest, Nánási út 1/B. B. ép. földszint | architema@architema.hu